Werkervaringsproject

Er is weer een plek vrij!

Jonge architecten, bouwkundigen, stedenbouwers,landschapsarchitecten, planologen en sociaal geografen gezocht voor werkervaringsproject ACN@WORK 2014

Wat is ACN@WORK?
ACN@WORK is een project dat door het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) en Stichting Lenteveld is ontwikkeld om afstuderende en werkzoekende jonge architecten, bouwkundigen, stedenbouwers, landschapsarchitecten, planologen en sociaal geografen de mogelijkheid te bieden werkervaring op te doen binnen hun vakgebied. Tevens breiden ze hun competenties en netwerk uit. Dit alles om een betere positie op de arbeidsmarkt te krijgen en de kans op een reguliere baan te vergroten.

ACN@WORK 2014: Architectuurgame
ACN@WORK 2014 krijgt vorm in een architectuurgame waarin twee multidisciplinaire teams van 5 personen strijden om de titel ‘Team ACN@WORK 2014’. Middels het uitvoeren van een aantal kortdurende reële opgaven en eindpresentatie in het ACN, die zowel door een vak- als publieksjury worden beoordeeld, ontvangen zij voor elk eindproduct punten. Afhankelijk van het soort opgave zetten beide teams zich voor dezelfde opdracht of een vergelijkbare opdracht in. De jury zal in ditgeval niet de eindresultaten, maar de eindpresentatie beoordelen. De samenstelling van de vakjury
verschilt per opgave, het publiek mag stemmen via de reguliere sociale media kanalen. Het team dat aan het eind van het project de meeste punten heeft verdiend is de uiteindelijke winnaar van het gehele spel en ontvangt de hoofdprijs: De mogelijkheid om zich tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 21 juni 2014 aan een groot publiek te presenteren en deelname aan de sponsorexcursie in oktober 2014.

Opgaven
Alle opgaven hebben op één of andere manier met de genoemde disciplines te maken. Denk hierbij aan het maken van een ontwerp voor de gevel van een gerenoveerd pand of het inrichten van een erf. Maar ook wat te doen met een braakliggend terrein in de stad? Hoe kunnen we het winkelcentrum toekomstig bestendig maken?. Niet elke opgave zal perfect aansluiten bij je eigen discipline, dit is ookniet de bedoeling. Huidige vraagstukken worden complexer, er zal meer over de grenzen van het eigen vakgebied gekeken moeten worden en samenwerking met andere disciplines wordt meer een standaard dan een uitzondering. Middels dit project krijg je een kijkje in de ‘keukens’ van andere vakgebieden en anderen in die van jou. Wij zijn van mening dat door deze verschillende invalshoeken nieuwe inzichten en ook betere eindresultaten kunnen ontstaan.

Opzet
Voor ACN@WORK2014 zijn tien plaatsen beschikbaar. Deelnemers werken als deel van hun stage/afstudeertraject, met behoud van uitkering op vrijwillige basis, of hebben een eigen inkomen naast hun werkzaamheden voor ACN@WORK. Het project loopt van 28 januari 2014 t/m 1 juli 2014.
Als deelnemer ga je 2 dagen per week aan de slag. Hierbij is dinsdag de vaste dag, de andere dag is in overleg met je teamgenoten flexibel in te vullen (je mag deze dus ook vanuit thuis werken). De overige dagen kan je gebruiken om te studeren, solliciteren naar een reguliere baan of om via een bijbaan inkomsten te verwerven. Briefings, centraal overleg en andere bijeenkomsten worden op dinsdagen in het ACN, Ridderstraat 27, georganiseerd. Op moment dat je een baan vindt, betaalde stageplek kunt krijgen etc. ben je uiteraard vrij om te gaan. Voor deelnemers die buiten Nijmegen komen en geen gratis OV meer hebben is er in overleg een reiskostenvergoeding beschikbaar.

Wij zoeken deelnemers die:
– Afgestudeerde (HBO of WO) of afstuderende architecten, bouwkundigen, stedenbouwers, landschapsarchitecten, planologen en sociaal geografen.
– Werkervaring willen opdoen en hun competenties en netwerk willen uitbreiden middels deelname aan reële opgaven.
– Gemotiveerd zijn om op vrijwillige basis in teamverband gedurende een half jaar diverse reële opdrachten uit te voeren en daarmee een zinvolle bijdrage te willen leveren aan het project.
– Nieuwsgierig en flexibel zijn en bereid zijn zich in te zetten voor uitdagende, creatieve en inspirerende opdrachten en zo toewerken naar succesvolle eindproducten.
– 2 dagen (waaronder een vaste dinsdag, de andere dag is flexibel in te delen) per week tijd hebben om de opdrachten uit te voeren.
– Bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 30 jaar.
Heb je naar aanleiding van onze oproep interesse om deel te nemen of heb je nog vragen, mail dan naar koen@lenteveld.nu / info@architectuurcentrumnijmegen.nl of bel 024 328 40 41 (Koen Vrielink) / 024 324 43 82 (Susan van Leeuwen).

N.B. Het project zal alleen doorgang vinden als er voldoende opdrachtgevers en deelnemers hebben toegezegd.

Download oproep en aanmeldformulier
Download brochure Stichting Lenteveld

Microsoft Word - ACN@WORK 2014 OPROEP DEELNEMERS.doc