Tuin&Landschap ontwerpwedstrijd

Ontwerp een laatmiddeleeuwse tuin voor ’t Huys Dever in Lisse

De redactie van Tuin&Landschap vraagt hoveniers, ontwerpers, tuin- en landschapsarchitecten en studenten een ontwerp te maken voor een laatmiddeleeuwse tuin bij ridderhofstad ’t Huys Dever in Lisse. De uitdaging is een tuin te ontwerpen die de sfeer en symboliek van de 15de eeuw combineert met functionaliteit naar hedendaags gebruik.

Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk aangelegd en de winnaar ontvangt € 1.000. Daarnaast zijn er enkele boekenprijzen te verdelen. Inzendingen moeten voor 24 februari 2012 bij de redactie van Tuin&Landschap binnen zijn. Het adres is Postbus 9324, 2300 PH Leiden.

Meer informatie over de geschiedenis van de locatie, de kenmerken van de opdracht, de ontwerpvoorwaarden, het wedstrijdreglement en het tijdschema is te vinden op www.tuinenlandschap.nl.

 

Mede naar aanleiding van het themajaar Historische Buitenplaatsen 2012 heeft de redactie van Tuin&Landschap ervoor gekozen om de tuinontwerpwedstrijd te verbinden aan de geschiedenis. Het vakblad is verheugd dat de Stichting ’t Huys Dever haar de mogelijkheid biedt deze prijsvraag uit te schrijven. De ridderhofstad dateert van rond 1375 en is een van de belangrijke kastelen van de provincie Zuid-Holland. De woontoren is nu een openbaar toegankelijk rijksmonument dat  schoolklassen en passanten inzicht geeft in de geschiedenis. Daarnaast wordt de locatie verhuurd voor kleinschalige recepties, feesten en diners. Voor de tuinontwerpwedstrijd moet een ontwerp worden gemaakt voor een zogenoemde gerieftuin. Omdat in de 15de eeuw t’Huys Dever een bloeiperiode doormaakte is gekozen om de tuin in de sfeer van de late middeleeuwen te realiseren.