Op stage bij bureau Maris

Kantoor Bureau Maris Zeewolde

Kantoor Bureau Maris Zeewolde

Na 4 jaar theorie eindelijk in de praktijk aan de slag. Het ‘sollicitatiegesprek’ voor de stageplaats bij Bureau Maris verloopt prettig en open en na een week krijg ik een telefoontje dat ik per september aan de slag mag in Zeewolde. Het ontvangst is hartelijk en de collega’s zijn hulpvaardig en de sfeer is goed. En voordat je het weet ben je alweer 4 weken aan het werk.

Oud fietspad Bremerbaai

Oud fietspad Bremerbaai

Aangezien ik onder andere het ontwikkelen van mijn calculatievaardigheden als leerdoel heb, word ik meteen aan het rekenen gezet. Ter ondersteuning van het Voorlopig Ontwerp voor het Project Bremerbaai, een recreatiegebied aan de randmeren, mag ik een raming maken. Om een indruk te krijgen van het gebied, het projectgebied bezocht om foto’s te maken en een aantal technische aspecten te bekijken. En dan blijkt al snel dat de praktijk weerbarstiger is dan de theorie en dat soms kennis van de opleiding niet één op één te vertalen is naar de werkelijkheid. Het is leuk om te ervaren dat ontwerpers en techneuten binnen Bureau Maris intensief samenwerken en hoe zij elkaars werk versterken. Naast het rekenen ook gestart met het maken van tekeningen in Microstation. En dan heb je na een middag oefenen nog net geen dwarsdoorsnede van een weg. Als stagiair moet je ook geduldig zijn.

Bureau-uitje Eindhoven

Bureau-uitje Eindhoven

In de tweede week het bureau-uitje naar Eindhoven. Een lezing gekregen van Seats to Meet op het Strijp S terrein over het nieuwe werken, gegeten op het terrein van Piet Hein Eek en een segway tour met gids door de stad gemaakt. Een erg leuke en inspirerende dag waar ik de collega’s meteen een beetje beter heb leren kennen.
Op dit moment aan de slag met het updaten van een groenvisie voor de Gemeente Oldebroek. Voor de 6 dorpen in de gemeente moet de groenstructuur nader in tekeningen uitgewerkt gaan worden. Deels achter het bureau en deels in het veld. Wederom een leuke opdracht.
Kortom: een leerzame en intensieve stage waarbij ik iedere ochtend met veel plezier de dijk oprij om een dagje kennis uit de praktijk op te zuigen.

Zeewolde, 26 september 2013
Annegreet van Wier, deeltijd Tuin-en Landschapsinrichting Realisatie.

www.bureau-maris.nl/