Stage in Dubai!

DUBAI, een land dat bij ons buitenlanders bekend staat als een land waar de politie in een Porsche, Bugatti of een Lamborghini rijdt, een land dat geen grenzen kent in architectuur, waar mensen op een palmeiland wonen en waar luxe hotels als paddenstoelen de grond uit ploppen om de rijke toeristen te verleiden om naar dit bijzondere stukje woestijn te komen.

‘Welcome to Dubai’ horen we door de speakers van het vliegtuig. Na 6 uurtjes vliegen waren we dan in Dubai. Op zoek naar onze chauffeur Abdullah die ons naar het appartement zou brengen in Jumeirah Lake Towers. Tijdens de rit naar het appartement zagen we al indrukwekkende gebouwen en verschillende mooie auto’s voorbij komen. De temperatuur was even wennen.. van 6 graden in Nederland naar 30 graden in Dubai!

Nadat we ons appartement hadden gezien en het zwembad, de sauna en de fitnessruimte hadden ontdekt, liepen we richting het kantoor voor onze eerste kennismaking met de bedrijven Terra Incognita en NLME consultants.

Terra Incognita en NLME consultants werken nauw met elkaar samen en bestaat uit negen personen. Het team is heel divers, zo werken er Nederlanders, Indiërs een Australiër en een Oekraïense. Samen werken zij aan uiteenlopende projecten, zowel in Dubai als daarbuiten.

Na een weekendje Dubai ontdekt te hebben begonnen we aan onze eerste werkdag. Natuurlijk was het even wennen de eerste week. Iedereen die met een ander accent Engels praat, andere vaktaal gebruikt etc. Gelukkig kregen we de tijd om ons in te lezen in de lopende projecten zodat wij ook wisten waar zij allemaal mee bezig waren.

Met bepaalde projecten wordt er ook samengewerkt met het ingenieursbureau Witteveen+Bos. Zo wordt er nu gewerkt aan de afronding van fase 1 aan het Boyuk shor Lake in Baku, Azerbeidzjan. Het meer was zwaar vervuild met olie en afval dat daar werd gedumpt. Het meer is nu opgeschoond en Terra Incognita heeft daar een boulevard ontworpen. De aanleiding voor dit ontwerp is, dat in juni 2015 daar de eerste Europese Spelen worden georganiseerd en er naast dit meer één van de stadions staat.

We werken bovendien ook aan kleinere projecten in Dubai. Zo wordt er gewerkt aan verschillende hotels, waarbij we zowel entrees, binnenplaatsen als dakterrassen ontwerpen. Tevens werken we aan de vernieuwing van de woonwijk The Springs. Hier wordt het openbare groen, de parken, de zwembaden en de sport- en speeltoestellen aangepakt.

In de weekenden hangen we lekker de toerist uit en zoeken we het strand op of een van de vele toeristische trekpleisters die Dubai te bieden heeft.

Jos de Graaf en Timo Hoogstra