Stage bij West8

Robbert-Jan Legtenberg loopt stage in Rotterdam bij het internationaal vermaarde bureau West8.

“ik heb voor West8 gekozen omdat het een niet-alledaags bedrijf is. Als je de kans krijgt om daar stage te lopen dan heb je wel écht iets om op je cv te zetten! En West8 heeft een hoog ambitieniveau, ik hou zelf ook wel van hard werken, eruit halen wat erin zit.”

Robbert-Jan doet binnen de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting de richting Planuitwerking en Realisatie. Tijdens zijn stageperiode bij West8 werkte hij voor een park in Hong-Kong een deel van de verhardingen van wegen en paden uit. Ook dacht hij de afwatering van een ‘dry river’ uit die bij hevige regen het overtollige water moet kunnen afvoeren. “West8 is een ontwerpbureau dat hoge eisen stelt aan de esthetiek van de plannen. Andere bedrijven kijken misschien sneller of iets wel technisch haalbaar is, waardoor de plannen minder uitgesproken worden.”
Een stage bij West8 is niet echt een negen-tot-vijf-baan. “Het is lange dagen maken en veel werken, maar daar krijg je ook wat voor terug, veel ervaring, kennis en feedback. …En levenservaring; op jezelf in Rotterdam is toch anders dan op kamers in Arnhem!”
Robbert-Jan heeft voor ogen wat hij na de studie wil. “Het lijkt me het mooiste om projectleiding te doen en een team aan te sturen in grote internationale projecten. Daarvoor zal ik eerst nog een tijdje door moeten leren!”