St. Elisabeth-complex Zutphen

Ontwerp met bezoekers de tuin van het St. Elisabeth-complex tijdens Zutphen Ambachtstad.

Op zondag 20 september vindt de eerste editie van Festival Ambacht21 plaats, een doe- en belevingsfestival voor jong en oud om kennis te maken met het moderne ambacht.
De opleiding is gevraagd om in het kader van dit festival een ontwerp te maken voor de tuin van het Sint Elisabeth, een woonzorgcomplex in de oude binnenstad van Zutphen. Deze tuin meet zo’n 110 bij 35 meter en herbergt in de lengte een gedeelte van de oude stadsmuur. De wat verdiepte tuin ten op zichte van zijn omgeving is nu (nog) alleen toegankelijk voor bewoners van het complex, maar kan in de toekomst openbaar worden. De tuin bestaat overwegend uit gazon met plantvakken. Aan de zuidzijde grenst het aan het riviertje de Berkel met prachtig uitzicht op de Berkelpoort, aan de noordzijde bevinden zich kleinschalige moestuintjes. Centraal en uitkijkend over de tuin bevindt zich een restaurant. De tuin wordt weinig gebruikt om in te wandelen en verblijven, een nieuw ontwerp zou hier verandering in moeten brengen.

Het idee is om tijdens het festival ideeën te genereren samen met de inwoners van Zutphen. We zijn daarom op zoek naar studenten die het leuk vinden om de opzet voor deze participatieve workshops uit te denken en studenten die de workshops willen begeleiden. Bijvoorbeeld voor invulling van de vrije ruimte.
Lijkt het je wat? Neem dan zsm contact op met Brechtje Horsten (brechtje.horsten@wur.nl)

Kijk ook verder op:
http://www.ambacht21.nl/
https://www.facebook.com/ElisabethZutphen/photos_stream