Ruud Versteegen en Robert Kruijt genomineerd!

In het kader van het Europees project VALUE namen 45 studenten deel aan de internationale ontwerpwedstrijd die VLM West-Vlaanderen uitschreef. Onder hen 7 studenten van Larenstein. Twee van hen; Ruud Versteegen en Robert Kruijt zijn met hun plan “A future solution for a historical place” genomineerd.

Zij kregen de opdracht een innovatieve groene fietsverbinding te ontwerpen tussen de Warandebrug en de Dampoortbrug in de omgeving van het Handelsdok in Brugge. Het is de enige nog ontbrekende link in de stadswallen rond het historische centrum.

VLM West-Vlaanderen lanceerde de wedstrijd aansluitend op de Europese conferentie Green Work(s)! op 14 oktober 2010 in Brugge. De 45 studenten komen uit Duitsland, Nederland, Wallonië, Vlaanderen en Engeland. Ze namen individueel of in groep deel en dienden samen 16 ontwerpen in. Van elk ontwerp zijn de visie, de schetsen en de illustraties tentoongesteld in de inkomhal van VLM West-Vlaanderen tussen 7 en 11 februari 2011.

Op 16 mei 2011 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt 500 euro en mag gratis deelnemen aan de finale conferentie VALUE in Sheffield, UK.

Onderstaand de inzending van Ruud en Robert: