Prijsvraag voor studenten VHL en Helicon Velp

‘DE LEGE PLEK VAN LARENSTEIN’ PRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN VHL EN HELICON VELP

De Directie van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft de prijsvraag ‘De lege plek van Landgoed Larenstein’ uitgeschreven voor alle 3e en 4e jaars studenten van VHL en Helicon Velp. Op het Landgoed Larenstein is het oude kloostergebouw afgebroken. Er rest een kale vlakte. Wat doen we daarmee?

Laten we het wildernis worden of gaan we het cultiveren? Wat gaat daar bloeien? Welke fantasie kan daar werkelijkheid worden? Een lege plek als uitdaging!

De bewoners van het landgoed zijn nu de scholen Van Hall Larenstein en Helicon. Er is echter het idee Landgoed Larenstein te laten uitgroeien tot een groen kennislandgoed of campus, waar naast onderwijs ook toegepast ‘groen’ onderzoek en ‘groene’ bedrijvigheid kan plaats vinden. Wanneer die nieuwe functies, nieuwe gebouwen en nieuwe bewoners arriveren, is onbekend. Eén ding is zeker: Landgoed Larenstein zal nog lang een dynamische plek zijn.

Aan de prijsvraag kunnen alle 3e en 4e jaars studenten van VHL en Helicon Velp meedoen. We gaan ervan uit dat alleen in samenwerking tot een goed plan kan worden gekomen, daarom moet in elk team ten minste één student TenL en één student BNB en/of LWM en/of Helicon. Een team bestaat uit ten minste twee personen.

Het winnende plan wordt uitgevoerd. De tien beste plannen worden tentoongesteld.

Zie voor meer informatie www.legeplek.nl