Praktijkdagen IPC Schaarsbergen

Begin december zijn alle eerstejaars studenten ten behoeve van de module constructie op cursus geweest bij de praktijkschool te Schaarsbergen. Jasper van den Ende, eerstejaars student doet verslag:

Voor school zijn we met alle eerstejaars studenten tuin- en landschapsinrichting studenten naar het IPC in Schaarsbergen geweest. We hebben daar simpele bouwwerken gemaakt. Het doel was dat wij inzicht zouden krijgen in hoe constructies gemaakt worden en ook het begrijpen van de regels waar je je dan aan moet houden.
We zijn twee volle dagen bij het IPC geweest. Op de eerste dag gingen we in groepen van twee een muur van baksteen metselen. Daar hadden we ruim een dag de tijd voor. Ik dacht vooraf nog dat een muur bouwen mij gemakkelijk af zou gaan. Maar gaandeweg kwam ik er achter dat dit moeilijker is dan ik eerst dacht. Dat kwam omdat er regels waren waar je je aan moest houden.
De tweede dag gingen we aan de slag met een technische tekening van een tuintje. Het was de bedoeling dat wij binnen een dag een complete tuin in elkaar zouden zetten. De tuin moest aan de hand van de technische tekening gebouwd worden. In deze tuin stond een gevulde vijver met daaroverheen een bruggetje geplaatst. Aan de rand van deze tuin kwam ook een schutting te staan met een poort als entree. Hier zijn wij de hele dag druk mee in de weer geweest, maar zijn allen trots op het resultaat.
Naar mijn mening waren de bezoeken leerzaam. Ook heb ik begrip gekregen voor de mensen die mijn ontwerpen als ik afgestudeerd ben zullen gaan realiseren.

Jasper van den Ende, t1s1, T&L, Van Hall-Larenstein.

Fotografie: Roeland Meek