Nu volg ik vaste stappen

Emiel Vergeer startte na zijn havo, anders dan de meeste scholieren, een bedrijf in tuinaanleg en onderhoud. Toen hij hiervoor een cursus deed werd hij door de docent gewezen op de mogelijkheid om in Velp de HBO opleiding te gaan doen. Emiels interesse werd gewekt, hij bezocht een meeloopdag en schreef zich in.

“Omdat ik al wist dat ik niet nog vier jaar naar school wilde gaan ben ik voor de Associate Degree (AD) gegaan van twee jaar.”
Het AD bleek prima geschikt voor wat Emiel wilde leren: het uitbreiden van zijn kennis van planten, gerichter ontwerpen en ervaring opdoen met verschillende computerprogramma’s. “Bij het maken van een ontwerp begon ik vroeger gewoon te tekenen wat ik leuk vond. Nu volg ik vaste stappen en heb ik een doorlopend proces. Hierdoor heb ik voor alles een gegronde reden en kan ik mijn plan beter onderbouwen”.
Wat hij ook geleerd heeft is dat hij zaken goed moet voorbereiden. Met het geven van een presentatie vraagt hij zich nu af wat het doel is en aan wie je je verhaal vertelt. “Ik ben door de opleiding ook wat zelfstandiger en zelfverzekerder geworden. Als iemand mij nu iets vraagt, dan weet ik ook hóe ik het kan doen. … Kom maar op, graag!”