Nina Abbing en Jeroen Hoogenraad winnen IOT-award

Op 29 juni vonden de presentaties van de Integrale Opdracht van het tweede jaar plaats. De IOT kan gezien worden als de finale van het algemene deel van de opleiding en de opmaat voor de major, die voor de meesten na de zomer begint.
Leuke bijkomstigheid was dat alle studenten met hun poster tevens kans maakten op de MTD-award. Al enige jaren beloont dit bureau uit Den Bosch twee eersteprijswinnaars (voltijd en deeltijd) met een stedentrip naar keuze.

De jury beoordeelde de plannen op zeggingskracht en grafische vormgeving. Negen studenten werden genomineerd: Bas Koppers, Jorrit Jager, Stephan Beiten, Susanne van Dijk, Eelco Kooistra, Ruben van de Giesen, Vince Ruitenbeek, Nina Abbing en Jeroen Hoogenraad. Over de winnaars Nina Abbing en Jeroen Hoogenraad schreef de jury het volgende:

Nina Abbing

(D)Een zeer volledige, prettig ogende en uitermate leesbare poster. Heldere opbouw van planonderdelen, gestructureerd door ze in blokken te clusteren. Eenduidig en terugkerend kleur- en textuurgebruik maken de poster herkenbaar, houden hem rustig en de inhoud komt daardoor beter tot uiting. De beige achtergrondkleur was overigens niet nodig geweest; maakt de overall presentatie snel iets te druk.

Jeroen Hoogenraad

Zeer professioneel en grafisch uitermate sterke en consequente poster. Oog voor (grafisch) detail en lay-outtechnische zaken komen duidelijk tot uiting op deze poster; ieder product staat op de juiste plek, indien nodig in een kader of juist niet. Visualisaties voegen veel toe, trekken de aandacht van de bezoeker/bekijker enorm. Opmerking: het gebruik van zachte pasteltinten in zet misschien de verkeerde gewenste sfeer neer (grauw, hard en robuust); de contrasterende en felgekleurde achtergrondlucht springt in het oog; maar voelt bij sommigen tegelijkertijd aan als apocalyptisch. Uiteindelijk spreekt deze poster de vakinhoudelijke professionals het meest aan door zijn grafische stijl en compleetheid. In vergelijking met de overige genomineerden steekt deze poster er bovenuit vanwege zijn grafische stijl; een terechte winnaar.

Een eervolle vermelding ging naar Vince Ruitenbeek.

De jury bestond dit jaar uit:
Harry van Duijnhoven – manager van de unit ruimtelijke planning, Kragten
Rob Setz – beleidsmedewerker Natuur, Landschap en Toerisme, Gemeente Boxmeer
Ela Moyal – ruimtelijk ontwerper “interieur en communicatie“, buro MTD landschapsarchitecten
Wijnand Van Velzen – teamleader Education & Digital Media, Free Press Unlimited
Erwin Elschott – ontwerper/eigenaar ontwerpbureau Avenue ‘86