Nationale Tuinontwerpdag

Vrijdag 20 april is het weer zover. Op deze dag organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) voor de 13e maal de Nationale Tuinontwerpdag. In 55 steden en dorpen verspreid over Nederland zetten openbare bibliotheken, enkele lokale architectuurcentra en architectuurparken de deuren open voor een advies over het ontwerp en de inrichting van de tuin.

Doel van de dag is om mensen enthousiast te maken voor tuinarchitectuur en de meerwaarde van een goed doordacht tuinontwerp te leren kennen. Vaak laten mensen zich inspireren door vele tuinprogramma’s op TV en mooie plaatjes in de groene tijdschriften. Daarna gaat men dan enthousiast aan de slag, maar het uiteindelijke resultaat valt vaak tegen, bijvoorbeeld door een verkeerde indeling, een slechte sortimentskeuze, of foutieve bezonning…

Maar hoe pak je dat aan? En waar moet je beginnen? Hoe creëer je een groene (weg met al die tegels!) en duurzame tuin. Een tuin die bij je past en waar je jarenlang zowel in de zomer als in de winter van kunt genieten. Een tuin waar de natuur is teruggebracht, waar vogels en vlinders zich thuis voelen en waar gekozen is voor duurzame  groene producten en materialen.

Tijdens de Nationale Tuinontwerpdag krijgt u een antwoord op al uw vragen omtrent de inrichting van uw tuin. De tuinarchitect zal voornamelijk ingaan op de ruimtelijke aspecten van de tuin en iets vertellen over zijn specifieke werkwijze en aanpak. Het advies levert geen kant en klaar ontwerp op, maar wel een eerste schets waarmee u verder kunt. Wij raden de bezoekers aan om een plattegrond van de eigen tuin mee te nemen, evenals een wensenlijstje.

Wilt u aan deze dag deelnemen? Meld u vooraf aan bij een deelnemende locatie bij u in de buurt, want er is veel vraag naar de adviezen van de tuinarchitect!

Heeft u interesse om op de 20e naar De Tuinen van Appeltern te komen voor advies, dan kunt u een waardebon downloaden, waarmee u bij de kassa van De Tuinen van Appeltern een gratis toegangsbewijs kunt bemachtigen. Dit toegangsbewijs is uitsluitend te gebruiken op 20 april 2012 en geldt voor maximaal 2 personen.
Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken dan dient u zich eveneens van te voren per mail aan te melden bij de NVTL (naam, adres, woonplaats).

Lijst van deelnemende bibliotheken, tuinarchitectuurparken, lokale architectuurcentra en tuinarchitecten, in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

www.nvtl.nl

www.tuinontwerpdag.nl