Mee op reis…

Mee op reis met de minor ‘Ontwerpanalyse & Plankritiek’.

Ik als oud-klasgenoot (en deze periode gedwongen thuiszitter van school) was een ideale kandidaat om van dit drietal een kwartet te maken. Dit uiteraard puur voor de gezelligheid, niet alleen om de kosten door vieren i.p.v. door drieën te kunnen delen…
Aan het onderzoek kan ik niet altijd een nuttige bijdrage leveren waardoor ik me op dergelijke momenten als gelegenheids-journalist opstel.

Als gelegenheids-journalist beleef ik deze reis op de volgende manier:
Om zo voordelig mogelijk 6 weken door Europa te kunnen reizen zitten we al bijna 5 weken in een kleine huurcamper, vergelijken we alle uitgaven zorgvuldig in Excel met de vooraf opgestelde begroting en weten we na elke tankbeurt precies wat het verbruik van onze camper is.
Het plaatsen van de camper nodigt uit tot een zorgvuldig ritueel, waaraan het hele kwartet deelneemt. Eerst met z’n allen de camper waterpas stellen, dan zorgt de één voor de elektriciteit en het gas, de ander verbouwt de camper van binnen, de volgende bekijkt het weerbericht op de gratis camping-wifi en de laatste haalt de fietsen van de fietsendrager.
In de avonden koken we een lekker Hollandse potje van de uit Nederland meegebrachte piepers, uien, soep en wereldgerechten. De avond wordt als er tijd over is afgesloten met het kijken van een filmpje. Zo creëren we een stukje Nederland op onze toegewezen vierkante meters.

Water, water, water, het gaat dagelijks over water(-systemen), uiteraard tijdens het bezoeken van de onderzoeks-parken, evenals op de dagen dat we gedwongen in de camper moeten werken vanwege het hemelwater. Het toppunt bereikt zich tijdens het bezoeken van projecten in onze ‘vrije tijd’ (zoals bijv. ‘het Colosseum’ en ‘Villa d’Este) zelfs dan gaat het over water…

Na onze voorgaande blog zijn wij doorgereisd via het zonnige San Sebastiàn naar het regenachtige Madrid voor het volgende te onderzoeken park: MadridRIO. Hier in Madrid hebben wij Jos Ulijn en Adrian Noortman mogen ontvangen, zij begeleiden deze Minor. Met hen hebben we de stad overdag en in de avond verkend en een rondleiding door MadridRIO gekregen door een ontwerper van Burgos&Garrida.
Een vertrek vanuit het regenachtige Madrid naar het zonnige Barcelona was een welkome tussenstop op weg naar het volgende onderzoeks-park in Turijn. Parco Dora, het park waar het allemaal mee begon viel bij aankomst wat tegen. Slechte detaillering en beheer maar een mooi plan en een overweldigende ruimte.

In de volgende blog zijn we nagenoeg aan het einde van onze reis, in deze tussentijd gaan we uiteraard nog veel dingen zien en onderzoeken.

Alaaf!!!

Giel Bongers

Bekijk hier alle blogberichten van Feiko, Cindy en Tom