Lezingenreeks CASA: Proef de Stad!

 

De lokale voedselketen als Condensed Reality van de globale voedselindustrie.Waar de stad vroeger haar voedsel direct uit de omgeving haalde, daar wordt ons eten tegenwoordig vanuit de hele wereld ingevlogen. Om dit onderwerp in Arnhem te agenderen organiseerde CASA eind juni het festival Proef de Stad. In samenwerking met Dynamic Food wordt hieraan in de maanden augustus tot en met oktober een vervolg gegeven met een tweewekelijks lezingenprogramma over lokale voedselproductie.Programma
augustus en september
(voor oktober volgt een aparte flyer!)

13 september – Super!
Een avond over nieuwe supermarktconcepten met lokale producten als uitgangspunt.
Tijd: 20h00-22h00 Locatie: Dynamic Food, Turfstraat 1a
Voorprogramma: Future City Festival
* Roy van Dalm, journalist en schrijver creatieve economie met de documentaire ‘People’s Supermarket’, een coöperatieve supermarkt in Engeland.
* Willem Treep van Willem&Drees, aanbieders van lokale groenten en fruit bij de supermarkt.
* Mildred Monpellier van NatuurSUPER, het vervolg op de succesvolle Eindhovense pilot van de ‘NatuurSUPERmarkt, de tijdelijke zaai & oogst supermarkt bij jou in de buurt!’.22 september – Dynamic Food
Picknick en lezingen in het kader van de Biënnale Gelderland in het MMKA , zie ook: www.biennalegelderland2012.nl
Over stadslandbouw en lokaal voedsel in relatie tot vormgeving en beeldende kunst.
Tijd Picknick: vanaf 12h00 Locatie: Museumtuin MMKA (kaartverkoop picknick bij de kassa van het MMKA
voor € 12,50, deelname beperkt!).
Tijd lezing: 13h30 Locatie: auditorium MMKA
* Kunstenaar Annechien Meier maakt projectinstallaties, veelal (volks )tuinen, waarmee ze bewustwording van de plek of omgeving probeert te creëren.
* Conceptueel/Grafisch ontwerper Annelou van Griensven over Dynamic Food, een tijdelijk eetcafé/platform als ontmoeting tussen de stad en het (omringende) platteland.

Alle lezingen vinden plaats op donderdagen tussen 20h00 en 22h00, m.u.v. zaterdag 22 september, aanvang lezing 13.30 uur. Entree: gratis, m.u.v. 22 september: entree Biënnale Gelderland verschuldigd!

Voorafgaand aan de lezingen op donderdag is het mogelijk deel te nemen aan een diner van Dynamic Food. Elke avond heeft een thema waarmee Chef Kok Roald van Rosendal creatief aan de slag gaat! Het diner bestaat uit 3 gangen en koffie.Tijdens het diner kunt u verse sappen, biologische wijn of lokale biertjes drinken.

Deelname: €35,00 inclusief twee drankconsumpties. Aanmelden via catering@dynamicfood.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , uiterlijk de dinsdag voorafgaand aan het diner voor 12.00.
www.casa-arnhem.nl
www.dynamicfood.nl

 

Programma oktober (onder voorbehoud)
7 oktober- Energie: Toekomst, voedsel en de stad
20h00-22h00 MIR Gele Rijdersplein ihkv Energetic City

25 oktober – Do It Yourself
20h00-22h00 Dynamic Food Turfstraat 1a