Summerschool Landschapstriënnale

Wij zoeken 20 jong-professionals die het park van 2017 willen ontwerpen

(en zich daarvoor -gratis- 3 dagen laten opsluiten in Park Lingezegen tijdens de Landschapstriënnale Summerschool)

Van Park Sonsbeek in Arnhem en Volkspark De Goffert in Nijmegen tot Park Lingzegen en alles daar tussen: de afgelopen eeuwen hebben professionals zich gebogen over de vraag wat het ideale stadspark is.

Dat gaan wij ook doen tijdens de Landschapstriënnale Summerschool die, op initiatief van de Landschapstriënnale Lingezegen 2014, van 2 t/m 4 juli 2014 wordt georganiseerd door het Kennislab voor Urbanisme. We stellen ons de vraag wat het stadspark van 2017 is (het jaar waarin de volgende Landschapstriënnale plaatsvindt). Daarbij kijken we naar de megatrends zoals die bijvoorbeeld door de studenten van het Kennislab voor Urbanisme zijn gesignaleerd. En we houden daarbij rekening met de cirkeleconomie (ook wel circulaire economie genoemd). De opgave aan de deelnemers in de summerschool is om een park te ontwerpen dat aan deze eisen voldoet. Oftewel: ontwerp het stadspark van 2017. Kijk op www.kennislabvoorurbanisme.nl/landschapstriennale voor veel meer info over de opdracht.

Daarvoor zoeken we 20 ambitieuze jong-professionals die er van houden out of the box te denken. Ben je geen jong-professional meer, speel dit dan door aan jong talent.

Wie zoeken we?
We zoeken 20 ambitieuze jong-professionals die na 2010 zijn afgestudeerd of bezig zijn met de laatste fase van een studie aan een relevante opleiding. Daarbij zoeken we nadrukkelijk niet alleen naar mensen met een ontwerpende opleiding, maar naar de mix tussen professionals met een fysieke, economische en sociale opleiding. Ontwerpen is immers niet alleen een fysieke opgave.

Wat gaan we doen?
1 We verdelen de 20 deelnemers in 5 groepen.
2 Deze volgen een inhoudelijk programma met gastdocenten.
3 En werken met hun groep aan het antwoord op de vraag hoe het stadspark van 2017 eruit ziet.
4 Ze presenteren hun werk tussentijds aan elkaar en de organisatie.
5 Zo leren we van elkaar.
6 Op de laatste dag wordt het werk gepresenteerd aan een vakjury.
7 De winnende groep krijgt niet alleen een mooie prijs, maar we zoeken ook een gemeente die het winnende plan wil uitvoeren.

 

Hoe doe je mee?
1 Je kunt je aanmelden door dit aanmeldformulier in te vullen.
2 Bij meer dan 20 aanmeldingen maken wij een inhoudelijke selectie. We zoeken naar een interessante inhoudelijk mix van deelnemers. We kijken daarbij naar de gevolgde opleiding en naar de reden waarom je wilt meedoen.
3 De aanmelding sluit op maandag 16 juni om 10.00 uur.
4 Je hoort uiterlijk op 18 juni of je tot de genodigden behoort. Meld je dus snel aan via http://www.kennislabvoorurbanisme.nl/aanmeldensummerschool.

 

Facts & Figures
Wat Landschapstriënnale Summerschool
Wanneer 2, 3, 4 juli 2014
Locatie Park Lingezegen (tussen Arnhem en Nijmegen)
Deelname is gratis
www.kennislabvoorurbanisme.nl/landschapstriennale

 

De Landschapstriënnale Summerschool is een initiatief van Landschapstriënnale Lingezegen 2014 dat wordt uitgevoerd door het Kennislab voor Urbanisme.