ik kijk veel bewuster om me heen

Lydia Korevaar zit aan het eind van het eerste jaar. “Ik heb heel veel open dagen bezocht van o.a. mode en kunstopleidingen. Dat was iets te artistiek voor mij, maar ik wilde wél iets creatiefs doen. Een leraar kwam vervolgens met Tuin- en Landschapsinrichting en ik dacht wow, dat ken ik helemaal niet!”

Inmiddels weet Lydia goed wat de opleiding inhoudt. “Het is een hele drukke studie, die veel tijd vergt, maar ik vind het heel fijn dat je breed wordt opgeleid.” Wat haar het meest opvalt is dat ze nu veel anders om haar heen kijkt, veel bewuster. “Als ik nu in de trein zit en naar buiten kijk weet ik wat voor landschap dat is. En als ik aan het hardlopen ben denk ik ineens, hé daar staat moerasspirea”
Ze moest erg wennen aan de manier van werken op het HBO. “Je moet veel zelf ontdekken en zelfstandig zijn, en dat was wel even een contrast met de havo! Ik probeer nu niet te lang te twijfelen maar gewoon te doen. Als ik er niet uitkom vraag ik een medestudent of docent”.
In haar vrije tijd is Lydia te vinden bij de studentenvereniging. “In het begin van het schooljaar had ik daar meteen veel activiteiten. Daardoor leerde ik snel mensen kennen en vond ik mijn kamer. Het is natuurlijk verleidelijk om naar alle feestjes te gaan, maar de laatste tijd werk ik hard om mijn propedeuse (eerste jaar) te halen en heb ik de balans gevonden.”