Excursie Breda

Onlangs zijn de eerstejaars studenten ten behoeve van de module Beleid in Woord en Beeld op excursie geweest naar Breda.
Jasper van den Ende, eerstejaars student doet verslag:

 
In het kader van het vak beleid hebben de eerstejaars TenL de gemeente Breda bezocht. Het vervoer moesten we zelf regelen dus iedereen was al vroeg op (tenzij men in de omgeving woonde ) om de lange treinrit te maken. Bij aankomst zijn wij allen welkom geheten door de afdeling beheer van de gemeente Breda.  In een grote zaal kregen alle studenten (onder het genot van koffie of thee) een presentatie te horen.  Hierin werd ingaan op de geschiedenis van Park Valkenberg  met de nadruk  op de historische ontwikkeling en de aanpassingen in de tijd. Dit werd dan weer gelinkt aan de meest recente herinrichting van het park waar veel aandacht is uitgegaan aan details en historie.
 
Na de presentatie gingen we een kijkje nemen in het eerdergenoemde park.  Tijdens deze rondwandeling zijn veel ontwerpaspecten en beheersmaatregelen van het park aan bod gekomen. Hier kwamen zowel de positieve als minder positieve punten aan bod.  Interessant waren ook de semiopenbare ruimtes die rondom het park verborgen liggen.
 
Na de pauze begon het vervolg van de dag. Er werd een korte presentatie gegeven over het werken voor de gemeente Breda, dat een erg veelzijdige (qua beroepen) gemeente blijkt te zijn. Hierop volgde een tweede wandeling waarin interessante, goed functionerende maar ook minder geslaagde buitenruimtes in de binnenstad te zien waren. Wat mij opviel is dat wat naar mijn mening goed was vaak door de gemeente slecht werd gevonden! Tijdens deze wandeling heb ik en waarschijnlijk wel meer mensen veel geleerd over management buitenruimte. Ik ben erg dankbaar voor deze dag.