Eerstejaars student T&L wordt tweede bij EuroSkills

Tweede plaats voor Marcel Jansen  tijdens de Europese Kampioenschappen Tuinaanleg (EuroSkills) in Spa-Francorchamps

Marcel heeft samen met Lucq Post en Mike groothuis (studiegenoten van het AOC Oost uit Almelo) afgelopen week gestreden op de EuroSkills. In drie wedstrijddagen moesten zij een tuin ontwerpen en aanleggen. Het ontwerp en de aanleg moesten voldoen aan strenge criteria. Het was een lastige opdracht voor de deelnemers met een stapelmuur, houten afdak en een terras. De deelnemers werkten goed samen. De tuin is zeer goed aangelegd en hiermee behaalden de deelnemers de tweede plaats. Het team uit Oostenrijk is Europees kampioen geworden.

Medaille voor excellent vakmanschap

De hoveniers hebben naast de tweede plaats een medaille voor excellent vakmanschap ontvangen. Hun score was boven de gestelde norm.

EuroSkills

Tijdens de Europees Kampioenschappen voor beroepen hebben 31 Nederlandse vakmensen hun talenten laten zien tijdens de internationale wedstrijden. In totaal namen 403 kandidaten uit 23 landen deel aan EuroSkills. Tijdens de wedstrijd tuinontwerp en -aanleg legden de hoveniers in opleiding tuinen aan waarin zij te maken kregen met zeer veel verschillende facetten van het hoveniersvak. 

Organisatie

De organisatie van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg is in handen van Branchevereniging VHG en Aequor. Het Productschap Tuinbouw en Colland zijn co-sponsor. De nationale en internationale wedstrijden hebben als doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.