Eerstejaars bezoeken Appeltern

Op 13 november zijn alle eerstejaars studenten ten behoeve van de module constructie op excursie geweest naar de Tuinen van Appeltern. Jasper van den Ende, eerstejaars student doet verslag:

Als goed begin van de nieuwe periode was een uitstapje gepland door de school. Met alle T&L studenten verdeeld in twee grote bussen gingen wij op excursie. Na een uur rijden waren we op de plaats van bestemming, namelijk de tuinen van Appeltern. Daar gingen we heen om opdrachten te maken die van belang waren voor de nieuwe module voor school.

Als je de stijltuinen bezoekt loop je over een kronkelende tuinroute. Appeltern bestaat uit een pand met daaromheen een grote lap grond waarop meer dan vijftig verschillende soorten modeltuinen te bezichtigen zijn. Ons bezoek aan de tuinen past goed bij onze studie omdat er veel te leren viel over hoe een tuin door tuinarchitecten ontworpen kan worden. De manieren waarop deze tuinen ontworpen zijn verschillen soms sterk van elkaar. Omdat er veel verschillende ontwerpen zijn vermoed ik dat iedereen zich door een of meer modeltuinen heeft kunnen laten inspireren. Het was in ieder geval duidelijk dat iedereen gemotiveerd was om de opdrachten te maken dus er werd zeker hard gewerkt.

Naast al dit harde werk en daarnaast het opdoen van ideeën was het natuurlijk ook een leuke dag. Er werd veel gelachen en er zijn veel foto’s gemaakt. Wat ook opviel was dat de studenten in groepjes rondliepen en hun mening wisselden over al de tuinen als ware experts. Tijdens mijn bezoek heb ik me grotendeels beziggehouden met het inmeten van verscheiden tuinobjecten, dat een onderdeel was van de eerdergenoemde opdrachten. Maar daarna heb ik mij zeker ook laten verbazen door de schoonheid van Appeltern.

Jasper van den Ende, t1s1, T&L, Van hall-larenstein.


Foto’s: Roeland Meek