CASA-avond

DOE HET ZELF landschapsarchitectuur
Dinsdag 12 juni 2012

Het landschap wordt door ons allen gemaakt. Door het neerzetten van gebouwen en het aanleggen van tuinen, parken, wegen, akkers en natuurgebieden wordt ons landschap gevormd. Maar hoe wordt ‘het landschap’ meer dan de som der delen? Hoe kunnen de energie, het geld en de eigendommen van al die burgers en ondernemers gebruikt worden om meer natuur te ontwikkelen en mooiere landschappen te maken? Tijdens een diner, verzorgd door de Sociëteit van Smaak, nemen landschapsarchitect Harro de Jong,

ambtenaar ‘nieuwe stijl’ Petra Bennink en kunstenaar Hans Jungerius u mee in het ‘doe-het-zelf-landschap’. Zij zullen het hebben over de inzet van de burger, de veranderende rol van de overheid en de mogelijke rol van de landschapsarchitect. Kunnen individuen of collectieven bijzondere en zelfs grootschalige landschapsprojecten op eigen initiatief van de grond krijgen? Is dit de tijd om meer maatschappelijk betrokken, relevant en innovatief te zijn? Tijdens deze avond wordt u tussen de gangen door uitgedaagd om zelf landschapsontwikkelaar te worden. Het is tenslotte ook uw landschap!

Met:
Petra Bennink, gemeente Apeldoorn. Ambtenaar ‘nieuwe stijl’, projectleider Groot Apeldoorns Landschapskookboek.
Hans Jungerius, G.A.N.G. Beeldend kunstenaar, cultureel ontwikkelaar, pionier en kolonist. Mede-initiatiefnemer Buitenplaats Koningsweg en Landschapspark Schaarsbergen.
Harro de Jong, Buro Harro. landschapsarchitect, auteur Groot Apeldoorns landschapskookboek, initiatiefnemer meerdere Arnhemse projecten.

Creatieve culinaire invulling door leden van de Sociëteit van Smaak.

Datum: dinsdag 12 juni 2012
Aanvang: 19.00 uur, zaal open 18.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast het stadsatelier op nr. 179)

Let op: gezien het beperkte aantal couverts dient u zich vóór 4 juni aan te melden via info@casa-arnhem.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wees er op tijd bij! De kosten voor entree en diner (exclusief drank) bedragen €25,-. Sociëteitsleden en studenten krijgen 5 euro korting. Na aanmelding krijgt u bericht over de wijze van betaling.