De Walburgtuinen


Arjan Topper | Teun Vleerbos | Marc de Jager | Sjoerd Wissing | Wilco Versprille | Harmen Bergmans

Als afronding van de minor Stedelijke beplanting, hebben wij afgelopen vrijdag (17 januari), onze eindpresentatie gegeven. Het project omtrent de Walburg tuinen is hierbij afgesloten. De presentatie werd gegeven in het gemeentehuis te Nuenen, onder toeziend oog van burgemeester Maarten Houben.

Na de opening van de burgemeester zelf en het openingswoord van Marga Burggraaff, van Stichting de Walburg Tuinen, was het woord aan ons. Namens ons heeft Marc de Jager de presentatie gehouden en dit werd een groot succes. Het was een duidelijk en structureel verhaal. Alle aanwezige partijen, van de burgermeester tot aan vrienden en vrijwilligers van de Walburg, waren enthousiast. Dit werd allemaal vastgelegd door de lokale media. Na een werkelijk prachtig slotwoord van Jacqueline Bedaux-Nas, één van de beheerders van de tuinen, was het woord weer aan ons.

Hierbij hebben wij de burgemeester en Stichting de Walburg Tuinen een rapport aangeboden. Misschien wel het mooiste moment van de hele ochtend kwam erna. Hay Bedaux, huidig beheerder, en Arjan Rodijk, huidig beheerder en toekomstig opvolger, werden naar voren geroepen. Omdat wij de tuinen een warm hart toedragen, hadden wij een cadeau voorbereid. Dit cadeau is een informatiebord voor de Walburg tuinen, waarmee een begin gemaakt kan worden aan de monumentale status van de tuin. Beide beheerders waren er toch even stil van, waarna zij hun dank naar ons toe meerdere malen hebben uitgesproken.

Nadat het hele feestje was afgelopen hebben wij het informatiebord naar de Walburg tuinen gebracht waarbij wij ook een houten constructie hebben aangeboden voor het bord. Dit past tevens geheel in de visie van de Walburg. Wij hebben het bord, samen met Hay Bedaux, geplaatst om het geheel af sluiten. Aansluitend hebben we nog met z’n allen een lekkere kom pompoensoep gegeten, waarvan de pompoenen uit eigen tuin kwamen. Vervolgens hebben we elkaar nogmaals de hand geschud en hebben we afscheid genomen, waarbij we het boek uiteraard niet helemaal dicht hebben geslagen, omdat we graag nog een keer terug komen.

groepsfoto project walburgtuinen