Capita Selecta – An Exacting Material

Academie van Bouwkunst Amsterdam
15 maart
Tony Fretton (London)
www.tonyfretton.com

De reeks Capita Selecta ‘An Exacting Material’ wordt gecoƶrdineerd door Jan Peter Wingender, lector Material and Design aan de Academie van Bouwkunst. In deze reeks presenteert hij zeven architecten en bouwkundigen die zullen spreken over de traditie van het gebruik van baksteen, de tectonische implicaties van het materiaal en de manier waarop baksteen wordt gebruikt in hedendaagse architectonische ontwerpen. Deze lezingenreeks is onderdeel van het onderzoeksprogramma Tectonics in Contemporary Brick Architecture dat onder leiding staat van lector Jan Peter Wingender.

In het onderzoeksproject bestudeert Wingender het gebruik van baksteen in de Nederlandse context. Onderwerpen variƫren van de productie van bijzondere stenen, de tektonische implicatie van het materiaal en het stedenbouwkundig effect van dit op grote schaal gebruikte materiaal. De activiteiten van het project worden opgenomen in thematische onderwijsprojecten voor Academiestudenten, excursies en 15 maart
Tony Fretton (London)
www.tonyfretton.com

tentoonstellingen. De resultaten worden in 2012 gepubliceerd door de Academie van Bouwkunst en Architectura & Natura Publishers.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. Academie van Bouwkunst, Amsterdam. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Zie ook http://www.ahk.nl/bouwkunst/